داروسازی دایان فارما

88340180

مقاله خراطین

آوریل 17th, 2019

در طب قدیم ایران به روغن خراطین معروف بوده که از آن برای حجیم کردن آلت , سینه , گونه و هر قسمت از بدن استفاده می شده است.

این محصول یکی از مواد اولیه ای است که امروزه در جهان توسط شرکت های آرایشی بهداشتی بزرگ و با سابقه مورد استفاده قرار میگیرد. اولین تحقیقات در سال 1985 میلادی توسط شرکت داو انجام گرفت و در سال 1987 برای اولین بار این محصول به اسم کرم A SKIN در جهان شهرت یافت. از آن پس شرکتهای بزرگ از روغن کرم به دلیل داشتن امگا3,امگا6 , امگا9 و پروتیـن فراوان در کرمهای نرم کننده, جوان کننده پوست و حجیم کننده استفاده میکنند. . یکی از خواص مهم کرم خاکی این است که اگر از وسط 2نصف شود میتواند اندام از دست رفته خود را خیلی سریع باز سازی کند از این رو خاصیت ترمیم کنندگی آن بسیار چشمگیر است. حکیم بو علی سینا برای درست کردن روغن کرم از روغن کنجد یا زیتون کمک میگرفت که درصد روغن کرم خاکی در آن کمتراز2% بود ولی امروزه میتوانید این روغن را به صورت 100% خالص با دستگاه های تمام اتوماتیک تهیه کنید

استفاده های عمده روغن کرم خاکی:

بزرگ کننده آلت – بزرگ کننده سینه – بزرگ کننده گونه

از بین بردن چین و چروک صورت , گردن , دست و ترک های بعد از زایمان

استفاده خوراکی برای کم کردن کلسترول بد(باز کننده رگهای قلب) و زیاد کردن کلسترول خوب به دلیل داشتن امگا3و6و9

استفاده برای مو

استفاده برای بیماریهای مفصل و رماتیسمی

استفاده برای بدن سازی و بزرگ کردن قسمتی از بدن

استفاده برای ماساژ درمانی

روغن حاصله از کرم های خاکی بین یک تا دو درصد از وزن خشک متغیر و ترکیب روغن کرم های خاکی مشابه ترکیب روغن ماهی است. روغن کرم های خاکی حاوی منبع بسیار زیادی از اسید های چرب و امگا 3 می باشد. پودر کرم خاکی نیز حاوی 5 تا 20 درصد از چربی کل می باشد. بسیاری از اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی تن به مقدار کمی در بدن کرم های خاکی وجود دارد ولی با این تفصیل بعضی از اسیدهای چرب با یک یا چند پیوند یگانه در بدن کرم های خاکی وجود دارد وآنالیز عدد یودی ما بیانگر پیوندهای چند گانه این روغن است که برای پوست و موی انسان بسیار ضروری و مفید است.

 

از تأثیرات شگفت انگیز فرآورده های کرم خاکی علی الخصوص ” روغن کرم” که منبع سرشاری از پروتئین ومواد مغذی فراوان دیگر است ، دیده شده. تأثیر روغن کرم خاکی در تقویت و رشد مو و نرم کنندگی پوست و همچنین خاصیت حجم دهندگی، باعث شده تا شرکتهای تولید کننده محصولات بهداشتی- آرایشی از آن به عنوان یکی از مواد ضروری و اولیه محصولات خود استفاده کنند . امروزه در سراسر جهان از روغن کرم خاکی در صنایع بهداشتی ،آرایشی و همچنین در صنعت داروسازی استفاده میشود .

 

تفاوت روغن سنتی و صنعتی ما

برای تهیه روغن خراطین به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میشود که ما در این جا هر دو روش را توضیح میدهیم

1-    روش سنتی (روش ابن سینایی)

پودر خراطین 500 گرم – روغن کنجد یا زیتون یک لیتر

پودر خراطین را در روغن کنجد ریخته و در آفتاب قرار دهید بعد از 40 روز روغن را صاف کنید.

 

ذکر چند نکته مهم

پودر کرم خاکی یک دهم وزن کرم خاکی تازه را دارد پس اگر از کرم خاکی تازه استفاده میکنید باید 5 کیلو کرم خاکی تازه را با یک لیتر روغن کنجد مخلوط کنید و این را هم بدانید کسانی که از ما کرم خاکی تازه برای روغن تهیه میکنند بیشتر از یک کیلو کرم خاکی تازه استفاده نمیکنند , که این باعث پایین آمدن کیفیت آن میشود. ما برای درست کردن روغن خراطین از 20 کیلو کرم خاکی تازه استفاده میکنیم بدون حرارت  چون حرارت باعث از بین رفتن پروتین بدن کرم خاکی میشود و اثر گذاری آن را به شدت پایین میاورد.

در بعضی از فرمول ها , دارچین , جوزهندی , میخک و زنجبیل هم برای از بین بردن بوی بد و گرم تر شدن روغن استفاده میکنند که ترجیحا استفاده نشود بهتر است چون روغن کرم خاکی طبعی گرم دارد و استفاده از این گیاهان در روغن باعث گرم تر شدن بیشتر آن و جوش زدن میشود.

روش صنعتی

کرم خاکی تازه روده شوئی و استریل شده 80 کیلو گرم – محلول جدا کننده روغن از شرکت فرانسوی 1 لیتر

کرم های شسته شده را در دستگاه ریخته و محلول را اضافه میکنیم بعد از یک ساعت یک لیتر روغن درجه یک  و حدودا 30 تا 40 لیتر (تفاله) محلول سوسپانسیون سیاه رنگ بدست میاید که ما آن را جدا کرده و مصارف دیگری میکنیم ولی بعضی ها همین محلول که به روش سنتی بدست میآورند و نمیتوانند روغن را از این محلول جدا کنند را به عنوان روغن خراطین در بازار به فروش میرسانند.

خراطین:

 خداوند بیش از 3200 نوع کرم خاکی آفریده است که دو نوع آن با مابقی تفاوت دارد، مابقی با تولید مثل سالی یک بار، مبادرت به شخم زدن و جابجایی خاک می‏کنند و لیکن دو نوع دیگر با ویژگی خاصی نجات دهنده محیط زیست انسان‏ها و تامین کننده غذای سالم آنها هستند، یکی از این دو نوع کرم، کرم خاکی آیزینیا فوتیدا EiseniaFoetida است که در زبان فارسی به کرم قرمز خاکی حلقوی بارانی و در سطح بین ‏المللی به کرم قرمز کالیفرنیاییRed Worm California معروف است. 

 این کرم با تولید مثل هر هفته، با ویژگی داشتن 70 درصد پروتئین در مقایسه با 22 درصد پروتئین گوشت قرمز یعنی بیش از سه برابر و همچنین دارای امگا 3 یکی از مخلوقات نادر خداوند از لحاظ مواد غذایی میباشد.

علاوه بر این فضولات این کرم کودی بنام کرمی کمپوست با خواص منحصر بفردی است که در ادامه خواص آن ارائه خواهد شد. این کرم در سال 1942 میلادی شناسایی شده است و از سال 1979 میلادی با آن کسب و کار می‏شود.

مشخصات فیزیکی:

 

قرمز مایل به قهوه ای رنگ
1٫5cm – 4.5 cm طول
0٫5gr – 2.1gr وزن
3 تا 6 سال دوره زندگی

 

در سطح کشورهای توسعه یافته از این کرم بدلیل داشتن پروتئین 70 درصدی در موارد زیر استفاده می‏شود:

 

 

مصرف پروتئینی انسانی:

در سایر کشورها از جمله در کشور آمریکا غذای مصرفی مردم است همانند انواع کنسرو جهت سالاد، غذاهای پختنی، انواع نوشیدنی و … به عنوان مثال از گرانترین غذاهای فروشگاههای زنجیره‏ای مک دونالد میباشد، با توجه به فرهنگ ما استفاده از آن فعلا امکان‏پذیر نمی‏باشد. (خود کرم به عنوان پروتئین)

مصرف پروتئینی حیوانی:

با توجه به ازدیاد جمعیت و نیاز مردم به مواد پروتئینی سالم، تولید و پرورش دام، طیور و آبزیان، نقش اساسی در تامین نیازهای مردم و تقویت بنیه اقتصادی روستاییان و کشاورزان را دارد.

در این میان تغذیه دام، طیور و آبزیان با کرم خاکی به عنوان ماده غذایی دارای پروتئین زیاد باعث افزایش کیفیت محصولات شده و نیاز کشور به واردات محصولاتی چون دان مرغ، انواع مکملهای غذایی دام و آردماهی را کاهش میدهد. از این گونه برای اولین بار در قرن 18میلادی برای تغذیه دام و طیور استفاده شد.

امروزه در تغذیه مرحله لاروی آبزیان، تمایل به استفاده از غذای زنده وجود دارد، زیرا در بسیاری از موارد، دانش بشری هنوز قادر به تامین مصنوعی کلیه نیازهای غذایی لارو نبوده و پوشش این نیاز با غذای زنده راه حل مطلوب و مطمئنی است.

مهمترین غذای زنده مصرفی کرمخاکی است که درصد پروتئین آن بیش از سایر گونه هاست و علاوه بر آن دارای امگا3 نیز میباشد.

استفاده از این گونه به جای محصولات جانبی علاوه بر افزایش درصد رشد و کیفیت گوشت، از نظر اقتصادی نیز بهصرفهتر است و تولید آن نیاز کشور به واردات محصولات فوق را که از زمان هجوم شانه دار ژلهای به دریای خزر و کاهش کیلکا به عنوان ماده اصلی آرد ماهی و افزایش قیمت آرد ماهی و واردات آن را به همراه داشته است، کاهش می دهد.

 به عنوان مواد اولیه در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی:

 همانطور که قبلا هم گفته شد این کرم به دلیل داشتن پروتئین و امگا3 فراوان به عنوان یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده محصولات آرایشی و بهداشتی می باشد.

در سال 1985 شرکت DOVE برای اولین بار استفاده از این کرم را در محصولات خود آغاز نمود و اولین سری محصولات خود با عنوان جوان کنندهگان پوست در سال 1987 به بازار عرضه نمود، اما هم اکنون بیشتر شرکتهای پیشتاز در این صنعت با تولید انواع شامپو، صابون، کرم، انواع پودرهای روشن کننده و تقویتی و … استمرار به تولید با این کرم را در دستور کار خود قرار داده اند. در این بین می توان به محصول شرکتFace-Lift  با نام تجاری G2G اشاره نمود که یکی از گران قیمتترین محصولات آرایشی جهان میباشد.

به عنوان مواد اولیه در تولید دارو:

از جمله یکی از مهمترین مصارف جدید این کرم که به کمک صنعت داروسازی و پزشکی آمده تولید محصولات دارویی و پزشکی می باشد، که داروهای مکمل غذایی، انواع آرامش بخشها، داروهای ضد سرطان را شامل می باشد.

جدول شماره 1 –تجزیه هموژن بدست آمده از کرمهای خاکی

 

ردیف نوع ساده وزن
1 رطوبت (گرم در کیلوگرم) 850 – 800
2 پروئین (گرم در کیلوگرم وزن خشک) 710 – 620
3 چربی استراج با اتر (گرم در کیلوگرم وزن خشک) 45 – 23
4 هیدروکربن (گرم در کیلوگرم در وزن خشک) 15 – 110
5 خاکستر (گرم در کیلوگرم وزن خشک) 250 – 150
6 ویتامین B12 (میلی گرم در کیلوگرم) 14
7 ریبوفلاوین (میلی گرم در کیلوگرم) 004/0
8 بیوتئین (میلی گرم در کیلوگرم) 1

 

کنجد:

گیاهی است علفی ،یکساله کرکدار با ساقه ای افراشته به ارتفاع 30 تا 60 سانتیمتر بدون انشعاب یا با شاخه های راست و گسترده به سمت خارج می باشد.

برگها تقریبا به طول 10 سانتیمتر و دمبرگ دار هستند.برگهای پایینی لوب دار یا با بریدگیهای سه تایی و متقابل و برگهای پایینی بیضوی کسیده تا خطی سر نیزه ای با حاشیه بدون بریدگی و لوب و به صورت متناوب می باشند.

گلها منفرد و پراکنده در طول محور هستند و دارای جام استکانی 5 لبه با دو لوب که لوب بالایی کوتاهتر از لوب پایینی است.به طول تقریبا 3 سانتیمتر سفید فام و اغلب با لکه هایی به رنگ ارغوانی یا زرد با دو پرچم بلند و دو پرچم کوتاه می باشند.

میوه کپسول مانند به ابعاد تقریبی 25*5 میلیمتر بیضوی کشیده افراشته با پوشش مخملی خشن می باشند.

 

اندام دارویی: بخش دارویی این گیاه را دانه ها تشکیل می دهد

 

خرده نگاری:

پودر کنجد به رنگ زرد مایل به قهوه ای و دارای مزه شیرین و روغنی و تقریبا بدون بو می باشد و دارای ویژگیهای میکروسکوپی زیر است:

بافت اندوسپرم همراه قطرات ریز و روغنی ،بخشی از بافت دانه،قطرات روغن، و بخشی از سلولهای آندوسپرم با دیواره های سلولی نازک و شفاف که محتوی دانه های آلرون می باشد.

 

کپی رایت 2019 DAYANPHARMA | طراحی سایت دارکوب